Het verschil tussen Bitcoin en Ethereum

Verschil Bitcoin en Ethereum

We leggen je graag het verschil uit tussen Bitcoin en Ethereum, maar waarom vraag je je misschien af? Puur omdat veel mensen de termen door elkaar gebruiken en het is toch van belang om te weten als je gaat investeren wat de verschillen zijn. Ze zijn wel beide gebaseerd op de blockchaintechnologie.

Maar er zijn wel degelijk verschillen en die willen we graag aan het licht brengen middels dit artikel. Het zou echter nog beter zijn door zelf in de praktijk ervaring op te doen. Dan kun je namelijk door te leren achter de antwoorden komen op de vragen die je hebt over investeren en waarde vermeerderen.

Dit zou mogelijk zijn bij Bitvavo. Er zijn al veel mensen die je voor zijn gegaan, maar jij kunt er ook wat mee doen en dan zien wat jij er van kunt maken.

Bitcoin en Ethereum

Bij beide gaat het over programmeerbaar geld, het gaat namelijk over digitale munten en deze kunnen een code uitvoeren. Bij de Bitcoin is opvallend dat niemand de digitale munt controleert. Het gaat hier puur om de gedecentraliseerde technologie. Dit gaat ook wel verder onder de naam blokchain.

Maar als we dan kijken naar Ethereum, dan kan gezegd worden dat het ook een blockchainnetwerk is. Bij Bitcoins gaat het over Proof of Work, dit is bij Ethereum anders. Maar om echt een goed beeld te krijgen van de verschillen, is het beter dat je je er nog verder in gaat verdiepen.

Als het je interesse heeft gewekt kun je beter bij Bitvavo kijken want dit is een bedrijf waar je kunt handelen en crypto kunt kopen. Zo weet je al snel waar het over gaat en of dat het wat voor jou is.

Plaats een reactie