Een warm welkom voor de stablecoins

Een warm welkom voor de stablecoins

Er zijn drie elementen die een valuta interessant maken. Een nuttige valuta is een ruilmiddel, een rekeneenheid en een waardeopslag. Cryptocurrencies blinken als ruilmiddel, maar als waardeopslag of rekeneenheid zijn ze behoorlijk slecht. Een valuta kan geen effectieve waardeopslag zijn als de prijs op een normale dag met 20% fluctueert.

Een warm welkom voor de stablecoins. Stabiele munten zijn prijs stabiele cryptocurrencies, wat zoveel betekent dat de marktprijs van deze stablecoin gekoppeld is aan een ander stabiel activum, zoals de bijvoorbeeld de Amerikaanse dollar. Bij Bitvavo kan je bijvoorbeeld in Paxos handelen.

Waarom willen we stablecoins

Bitcoin en Ether zijn de twee dominante cryptocurrencies, maar hun prijzen zijn erg volatiel. De volatiliteit van een cryptocurrency kan speculatie voeden. De hevige fluctuaties zijn interessant zijn voor de adrenaline jagende handelaren. Maar op de lange termijn belemmert het de acceptatie in de echte wereld.

Bedrijven en consumenten willen niet worden blootgesteld aan onnodig risico bij transacties in cryptocurrencies. Je kunt iemand geen salaris in Bitcoin betalen als de koopkracht van zijn loon fluctueert. De volatiliteit van digitale valuta sluit ook blockchain gebaseerde leningen, derivaten, voorspelling markten en andere slimme contracten uit – die vereisen namelijk prijsstabiliteit.

En natuurlijk zijn er legio gebruikers die gewoonweg niet willen speculeren. Ze zoeken een waardeopslag medium die censuur bestendig is. Die niet afhankelijk is van een lokaal banksysteem, valuta controles of instortende economieën. De bekende munten als Bitcoin en Ethereum kunnen dit niet bieden. Bij Bitvavo zijn er valuta voor elke soort investeerder.

Het idee van een prijs stabiele cryptocurrency bestaat al lange tijd. Veel innovatieve ontwikkelingen van cryptocurrency zijn vormgegeven rond de uitdaging van prijsstabiliteit. Het opbouwen een stablecoin wordt als sinds de begindagen van Bitcoin beschouwd als the holy grail van het crypto ecosysteem.

Geef een reactie