De eigen auto wordt weer populair

De eigen auto wordt weer populair

De laatste jaren wordt er gestimuleerd om te gaan carpoolen, gebruik te maken van het openbaar vervoer of een andere manier van vervoer te gebruiken in plaats van allemaal in onze eigen auto te stappen. Nu zijn er verschillende enquêtes waaruit blijkt dat door het coronavirus toch bijna iedereen weer in zijn eigen auto wil stappen.

Logisch gevolg

Dat dit zo is, is natuurlijk niet heel gek. Wanneer je alleen in de auto zit is het makkelijk om de beoogde 1,5 meter afstand te bewaren zonder extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Veel mensen zullen zich veiliger voelen in hun eigen auto en minder graag hun auto delen of zelfs in het openbaar vervoer stappen waar dagelijks honderden tot duizenden mensen mee reizen.

Verandering in vervoer

Uit de enquêtes die gehouden zijn blijkt dat dus 48 procent van de ondervraagden na de intelligente lockdown, als het coronavirus dus afneemt, het niet ziet zitten om naar hun bestemming te reizen met het openbaar vervoer. Zij zullen dus ervoor kiezen om op een andere manier naar hun werk of school te gaan. Velen van hen zullen dan met de auto gaan. Er wordt dan ook verwacht dat er een stijging zal komen in de vraag naar auto’s.

Drukte op de weg

Het moge duidelijk zijn dat veel mensen niet meer met het openbaar vervoer willen reizen door angst voor hun gezondheid en wellicht die van hun omgeving. De topman van Volkswagen beaamt dat het openbaar vervoer een plek is waar virussen en ziektes zich snel kunnen verspreiden, hij denkt ook dat er veel meer forenzen zullen wisselen van het openbaar vervoer naar de auto. Als al deze mensen met een eigen auto gaan reizen zal dat zorgen voor een ander probleem.

Het zal ontzettend druk worden op de weg door de toename aan auto’s. Hierdoor zal er naast luchtvervuiling en geluidsoverlast ook een toename zijn van files en daardoor ook meer kans op ongelukken. Om te voorkomen dat je daardoor voor een onaangename verrassing komt te staan is een goede autoverzekering een must, hiervoor kun je goed terecht bij een onafhankelijke vergelijker. Het is zeer eenvoudig om de goedkoopste autoverzekering te vinden voor jouw persoonlijke situatie.

 

Geef een reactie