Slaap je eigenlijk wel goed?

Tegenwoordig heeft iedereen het druk en is een ‘goede’ nachtrust relatief geworden. Althans, zo denken veel mensen. Maar je lichaam heeft niet het eeuwige leven.

En dat zal een stuk korter worden zodra je er niet verantwoord mee omgaat! Slaap is beslist nodig om je lichaam de nodige rust te geven en zo de volgende dag weer energiek te kunnen beginnen. Zodra dat beter uitkomt, snoepen we tegenwoordig gauw maar wat graag enkele uurtjes nachtrust van die hoognodige acht af. Dat is althans het ideale streven.

Wij zijn echter jouw moeder niet. Je slaap is je eigen verantwoordelijkheid. Maar daarom is het wel van het grootste belang dat je dit doet op een bed dat ‘bekend is’ met jouw lichamelijke eisen en wensen. Kortom, een ledikant dat zich aan jouw lijf aanpast. Test daarom altijd eerst je matras en laat je adviseren door een expert over de hard- en/of zachtheid ervan.

Daarnaast moet je bed ook in je interieur passen en het doel dienen waarvoor je het aanschaft! Ja, slapen, natuurlijk. Maar dan iets specifieker. We leggen hieronder precies uit wat we daarmee bedoelen.

Hoogslaper

Een doel kan bijvoorbeeld ruimte besparen zijn. Zeker wanneer je veel spullen hebt, wil je iedere kamer zo economisch mogelijk inrichten. In dat geval kunnen we je zeker een hoogslaper aanbevelen, omdat je hier van alles onder kunt plaatsen. Een bureau, een zithoek, een kast of zelfs een combinatie van deze en andere zaken. Voor wat normaal gesproken niet onder je bed past, heb je nu opeens zeeën van ruimte! Maar er zijn nog meer modellen waarmee jij je bed op jouw totale oppervlak kunt aansluiten.

Twijfelaar

De een wil graag knus tegen zijn of haar partner aanliggen, de ander houdt ervan om uitgebreid om te kunnen rollen en lekker te woelen. Lekker spannend, om niet van te voren te weten hoe en waar je precies wakker zult worden! Hoe dan ook, zeker in dat laatste geval is een tweepersoonsbed misschien weer wat te veel van ‘t goeie. Een twijfelaar, daarentegen, geeft je meer en minder ruimte tegelijk. Als in, het bed neemt niet te veel in beslag, zodat je nog allerlei andere spullen in je slaapkamer kunt stallen. Maar je slaapoppervlak is wel weer een stuk groter!

Slaapbank

Multifunctionaliteit kent geen tijd. Het is nu een trend maar is dat eigenlijk altijd al geweest. Een schoolvoorbeeld hiervan is natuurlijk de slaapbank. Ga er gezellig op zitten met je gezin of een groep vrienden wanneer je bijvoorbeeld gaat gamen, televisie kijken of – nog socialer! – koffiedrinken. Maar wordt er iemand moe? Dan leg je je logee te rusten op de bank door die uit te klappen. En je schuift ‘m weer in elkaar zodra je afscheid van je gast hebt genomen. Ideaal toch?

Geef een reactie