Je tuin krijgt water en jij hoeft niet te zweten

Als je de bewatering van je tuin makkelijker wilt maken en in droge tijden je planten wilt voorzien van voldoende water, dan kun je kiezen voor een druppelslang. Dit product is gemaakt van uitstekend materiaal en werkt zo: Waneer de slang gekoppelt is aan de buitenkraan wordt het water langzaam en dichtbij de wortels afgegeven wat er voor zorgt dat de planten ruim de tijd krijgen om het vocht in zich op te kunnen nemen. En zijn verschillende varianten verkrijgbaar, voor zowel boven als ondergronds gebruik.

Hoe werkt dit dan?

Het concept van een druppelslang is echt heel eenvoudig. Het materiaal is een lange, flexibele buis met gaatjes er in geperforeerd. Er zit steeds een zelfde afstand tussen. Wanneer er water door de slang loopt zal het zachtjes door de aanwezige gaatjes naar buiten stromen.

Een python die het warm heeft

Een zweetslang behoort ook tot de mogelijkheden. Dit hulpmiddel heeft een doorlaatbare buitenkant waar het water gemakkelijk en langzaam tussendoor sijpelt. Beide systemen kunnen eenvoudig rond de planten gelegd worden, zodat het water komt waar het moet zijn.

Met een druk op de knop

Een sproeier is ook een optie, zo kunt je elke dag van je gazon en de mooie planten en bloemen waar je zo goed voor zorgt genieten. Het maakt hierbij niet uit of je een grote of kleiner oppervlakte van vocht wilt voorzien, want sproeiers in alle soorten en maten zijn gemakkelijk online te vinden tegenwoordig. Voor een kleinere tuin luidt het advies dat je het beste een sproeier kunt kiezen met een zachter straal, dit voorkomt namelijk schade aan bloemen en bladeren.

Water op de juiste plek zonder verspilling

Wanneer je een langer gebied hebt in je tuin die je liever niet met de druppelslang wilt bewateren, dan adviseren wij je om een blinde slang te bestellen. Deze zorgt ervoor dat het water komt waar je het wil hebben zonder te verspillen.

Bespaart tot wel 50% water!

Dat planten water geven veel water kost is algemeen bekend. Maar wat kun je hier nou het beste aan doen? Wij adviseren je om een ondergrondse druppelslang aan te schaffen en rond je planten in te graven. Het water wordt meteen opgenomen omdat het dichtbij de wortels komt. Dit systeem is naast de tuin ook geschikt voor het bewateren van gazons en kan tot wel 50% water besparen!

 

Plaats een reactie