De eerste stad ter wereld met vliegende auto’s

De eerste stad ter wereld met vliegende auto’s

Kun je het jezelf voorstellen? Een stad waar auto’s die kunnen vliegen zonder enige menselijke bediening. Vliegende auto’s die in staat zijn goederen en mensen te transporteren. Dit zijn de plannen die EHang heeft met de stad Guangzhou; de derde grootste stad van China.

Het bedrijf is momenteel met de lokale gemeenteraad een onderzoek begonnen of zelfstandig vliegende auto’s tot één van de mogelijkheden kan gaan behoren.

De eerste stad ter wereld

Volgens Techcrunch (een tech-website) gaat Guangzhou de eer krijgen om de geschiedenisboeken in te gaan als de eerste stad ooit, die proeven uitgevoerd heeft met betrekking tot zelfstandige vliegende auto’s.

De permissie is verkregen aan EHang om deze vliegende auto’s te gaan inzetten, met als eerste doel om producten te gaan transporteren. Als dit goed gaat, zullen ze het verder ontwikkelen zodat ook mensen vervoerd kunnen worden.

Nieuw type infrastructuur

Dit is één van de vereisten als EHang een hoop vliegende auto’s de lucht in wilt hebben. Er zal gewerkt moeten worden aan een centraal netwerk, waardoor er kan worden bewerkstelligd dat er geen manuele besturing door mensen nodig is. Deze firma weet al precies hoe en wat.

Dit blijkt uit een demonstratie die eerder dit jaar in Wenen gehouden is, waarbij 184 diverse auto’s al in het luchtruim bevonden. Om dit type netwerk goed te laten werken in metropool Guangzhou, zal het stadsbestuur het nodige investeren in de vereiste infrastructuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld speciale plaatsen waar de vliegende voertuigen op een veilige manier kunnen landen en opstijgen.

Het terugdringen van verkeer

Een mooie opportuniteit ontstaat door het inzetten van vliegende auto’s: het terugdringen van het wegverkeer. Guangzhou is een metropool die groei ervaart in een erg stijgende lijn, wat ook gevolgen heeft voor al het wegverkeer. Door vliegende auto’s in te gaan zetten kan het wegverkeer ontzien worden en is Guangzhou in staat om de groei te blijven managen.

Een goede dekking

Op dit moment zijn er nog geen vliegende auto’s beschikbaar dus of je nou een elektrische auto hebt, een elektrische auto op zonne-energie of een auto op brandstof, een autoverzekering is natuurlijk altijd noodzakelijk. Het is dan wel belangrijk dat je een auto verzekering kiest die past bij jouw situatie.

Via Autoverzekering.nl kun je jouw autoverzekering vergelijken met elkaar en uiteindelijk afsluiten. Op die manier vind je heel gemakkelijk de best passende -en de goedkoopste autoverzekering van Nederland.

Geef een reactie