Je kijkt je ogen uit in Zwolle!

Wij doen niet aan holle frasen. De Hanzestad biedt tal van activiteiten voor jong en oud, evenals een rijke historie die nog overal zichtbaar is.

En dat hebben we het nog niet eens gehad over de periodieke evenementen! Kattegat en het Stadsfestival bieden namelijk een podium aan de interessantste en meest uiteenlopende bands en artiesten. Diversiteit wordt pas echt gevierd tijdens Zwolle Pride, waarin nogmaals duidelijk wordt gemaakt dat iedereen zichzelf mag zijn. Dan is er nog Hedon, waar je heen gaat voor de meest gewilde concerten. Voor theatervoorstellingen bezoek je De Spiegel en het Stedelijk Museum en de Fundatie bieden je meer dan genoeg exposities die cultuur snuiven mogelijk maken.

En dan heeft de Zwolle ook nog eens een prachtig winkelgebied! Wat wil je nou nog meer?

Historisch centrum

Wellicht iets meer te weten komen over de plek die je bezoekt. En dat doe je eigenlijk al door er alleen maar rond te lopen. Vele steden verwerven telkens een nieuwe identiteit door de vele nieuwbouw, maar hier vind je nog genoeg authentieke architectuur terug. En wanneer een gebouw al honderden jaren een stad mag sieren, heeft het zeker weten een mooi verhaal te vertellen. Kom daar zelf achter door te voet, per fiets of per boot Zwolle te verkennen. Dat doe je in je eentje, met je gezin of bijvoorbeeld een gezellige groep vrienden!

Dinoland Zwolle

Pottenkijkers? Nee, bottenkijkers! Als je dat zou kunt noemen, want fossielen zijn geen botten meer. In Dinoland Zwolle kun je alles leren over de prehistorische monsters die vroeger de Aarde bewoonden. Dinosauriërs, welteverstaan. niet Neanderthalers. Je loopt die reusachtige hagedissen hier zo tegen het lijf, met schitterende reconstructies van hoe ze er mogelijk uit hebben gezien. Want hadden die beesten nou schubben… of veren? Sommige soorten, althans.

Geen interesse of inmiddels wel uitgekeken? Dan heeft Dinoland je genoeg te bieden in de vorm van een midgetgolfbaan, klimwand en een intensief potje lasergamen! Kortom, dit attractiepark heeft werkelijk alles voor de jongsten, de oudsten… en iedereen daar tussenin.

Bonami SpelComputer Museum

Vanaf de eerste stappen in de interactieve wereld van games tot de dag van vandaag… daar zijn behoorlijk wat jaren overheen gegaan! Een beetje geschiedenis over je favoriete hobby is daarom toch ook hartstikke interessant? Bekijk daarom eens alle consoles die over de jaren zijn uitgebracht. En speel erop los! Laat nostalgie en plezier de boventoon voeren in het enige echte Bonami SpelComputer Museum. Als dat voor iedereen die een affiniteit heeft met gamen geen geldige reden is om Zwolle een bezoekje te brengen, dan weten wij het ook niet meer.

Hapje eten

Voordat je naar huis gaat, wil je de dag natuurlijk prettig afsluiten. Doe je dan ook tegoed in een gezellig restaurant te Zwolle! Zoals iedere stad is ook deze van alle culinaire markten thuis. Welke internationale keuken ook maar jouw favoriet is, je zult zeker een eetgelegenheid tegenkomen die daaraan kan voldoen. Maak een reservering of trek die stoute schoenen – of laarzen – aan en wandel daar binnen waarvan het lijkt alsof er nog een tafeltje vrij is!

Plaats een reactie